Председателят на полската тенис асоциация (ПТА) Мирослав Скшипчински  подаде оставка

...
Председателят на полската тенис асоциация (ПТА) Мирослав Скшипчински  подаде оставка
Коментари Харесай

Председателят на полската тенис асоциация подаде оставка след скандал за сексуален тормоз

Председателят на полската тенис асоциация (ПТА) Мирослав Скшипчински  подаде оставка след обвинявания за физическо и психическо принуждение, както и за полов тормоз.

Полският уебсайт за вести " Онет " пусна серия от публикации за държанието на Скшипчински, базирайки се на недоволства от дами (както от тенисистки, по този начин и от негови колеги). " Онет " се базира и на недоволства от неговото семейство, за което се допуска, че е било жертва на физическо и психическо принуждение.

Някои дами настояват, че са били полово унизени от Скшипчински.

Най-скорошното обвиняване е от Катажина Котула -- някогашна тениситка и сегашен народен представител от " Левица ". Котула твърди, че доста постоянно е била полово унизена от Скшипчински, още когато е била на 14 години. Според нея има още пострадали от половото принуждение на ръководителя на ПТА.

Полската тенис звезда Ига Швьонтек написа в Туитър: " Ръководните органи би трябвало да изяснят какво се е случило и се надявам, че ще се погрижат за този случай. "

Скшипчински беше назначен за началник на ПТА през 2017 година Сега длъжността му заема неговият заместител - Дариуш Лукашевски. Скшипчински отхвърли всички обвинявания.

Гледай тенис на MAX с най-вълнуващите дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР